Dziendobry. Goracy temat, a moze zimny? Lody
Lody chalwowe: 20 dag chalwy, 1 szklanka mleka, 1 bialko.
Chalwe z mlekiem zmiksowac i delikarnie wmieszac sztywna piane z bialka. Mrozac bez maszyny mieszac co pol godziny na poczatek najlepiej rozga kuchenna albo pedem slimaka mikserem . Wersja podstawowa jest wystarczajaco dobra. Mozna dorzucic skorke kandyzowana, albo kruszona czekolade...i jeszcze jedno. Zeby lody nie zamarzly na beton dodajemy troche alkoholu. Np na taka porcje lyzke wodki...dwie lyzki likieru. Smacznego
Tutaj chalwowe, ale z ogolna zasada dotyczaca puchatosci lodow w przypadku, kiedy nie dodaje sie bitej smietany lub zoltek. Dotyczy w wiekszosci sorbetow i lodow bez uzycia maszyny.Lody chalwowe: 20 dag chalwy, 1 szklanka mleka, 1 bialko.
Chalwe z mlekiem zmiksowac i delikarnie wmieszac sztywna piane z bialka. Mrozac bez maszyny mieszac co pol godziny na poczatek najlepiej rozga kuchenna albo pedem slimaka mikserem . Wersja podstawowa jest wystarczajaco dobra. Mozna dorzucic skorke kandyzowana, albo kruszona czekolade...i jeszcze jedno. Zeby lody nie zamarzly na beton dodajemy troche alkoholu. Np na taka porcje lyzke wodki...dwie lyzki likieru. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz