Moje serce należy do ludzi, Moje ciało należy do do ziemi, Moja dusza należy do kuchni, Moje życie

środa, 30 marca 2016

Salatka z czerwonej kapusty z pomarancza

 Nic dodac, nic ujac...po prostu salatka z czerwonej kapusty:

Kapuste poszatkowac i ugotowac do miekkosci w lekko osolonej wodzie z niewielka iloscia cukru. Odcedzic i zakwasic sokiem z cytryny.
Jak bedzie jeszcze goraca dodac pokrojona w kostke cebule. Chdzi o to ze w goracej kapuscie cebula lekko zmieknie i nie bedzie taka ostra. Ostudzic. Dodac czastki pomaranczy, doprawic do smaku sala, sokiem z pomaranczy, pieprzem i szczypta mielonego kminku. Polac olejem i wymieszac.



Podaje sie do mies czerwonych, pieczeni, sosow miesnych, albo do wedlin. Sama tez jest godnym polecenia daniem na kolacje, czy podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz